Grammelknödel mit Speckkrautsalat (Sarah Wiener)

14 Jun

für die knedl

  • 500 g mehlige erdäpfl
  • 150 mehl
  • 4 eidotter
  • 50 g zerlossene butter
  • salz, pfeffer, muskatnuss

für die füllung

  • 125 g grammeln
  • 1 klane zwiebel
  • 1 knoblauchzechn
  • 1 el  gehackte petersilie
  • salz, pfeffer

fürn speckkrautsalat

  • 300 g weißkraut
  • 1/8 l weißwein
  • 1 tl kümmel
  • 1/2 tl zucker
  • 2 el honig
  • 150 g speck
  • salz, pfeffer
  1. AM VORTOG erdäpfl kochn, obgießen und überd nocht koit stön.  is kraut woschn und hobeln, mitn wein, mit im mörser zerstoßenen kümmel, salz, pfeffer und zucker vermischen und a überd nocht stehen lossn.
  2. für die füllung die grammln hacken, die zwiebel kla schneiden und beides in da heißen pfanne anbraten. knoblauch dazu pressen,  mit salz, pfeffer und petersielie würzen. guat verrühren und koit stellen.
  3. am nächsten tog is kraut obseichn, oba in sud aufghoitn. in an topf in honig erhitzen, is kraut dazua geben und andünsten. mit da marinade ablöschen und a bissl einkochen. in salot obschmecken, und in a schüssel geben. in speck würfeln, anbraten und unters kraut mischen.
  4. fürn knedlteig die kochtn und koitn erdäpfl reiben und mit mehl, dottern, zerlassener butter, salz, pfeffer und muskat zu an guatn teig verkneten. daun knedl mochn und mit da füllung füllen (wie ma knedl mocht, brauch i do jetzt glaub i nimma schreiben….SO WOS MUASS MA(NN) KÖNNEN!!!! 😀 ).
  5. die knedl ca. 10 min in leicht gsoizenem wasser kochen, aussahuin, mit a bissl ana zerlassenen butter beträufeln und essen 🙂

zeitaufwand: am vortog ca. 30 min (+ kochzeit) und daun noch amoi a guate 1/2 stund + kochzeit.

woa vielleicht a bissl zu vü honig im salat – oba da gschmock woa sehr interessant 🙂 die knödel anfoch nur guat … mahlzeit!

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