erdbeer-marzipan-törtchen

15 Jul

fürn boden

  • 20 g weiße schoki (klan ghockt)
  • 20 g butter
  • 80 g marzipan (kla gschnittn)
  • 50 g feinkristallzucker
  • 1 ei
  • 2 dotter
  • 2 eiklar
  • 20 g mehl

für die fülle

  • 250 g erdbeeren
  • 1/2 vanilleschote
  • 100 ml zitronensaft
  • 150 g staubzucker
  • 7 blatt gelantine
  • 450 ml schlagobers

fürn überzug

  • 3 eiklar
  • 120 g staubzucker
  1. dessertringe oder tortenring einfetten und ggf. mit backpapier auslegen. rohr auf 160° vorheizen
  2. schoki und butter im wasserbad schmelzen. marzipan und 30 g vom zucker dazua geben, vom wasserbad nehmen und 2 dotter und is ganze ei dazua geben. mitn stabmixer zu ana glottn masse mixen.
  3. eiklar mitn rest vom zucker cremig aufschlogn und unter die marzipanmasse heben. zum schluss is mehl dazua tuan.
  4. masse in die form/en füllen und ca. 15-20 min backen.
  5. die erdbeeren waschen, putzen, pürieren und durch a sieb streichen. is vanillemark aus da schote kratzen und dazua geben. mit zitronensaft und staubzucker abschmecken.
  6. die gelantine in koitn wasser einwakn, ausdruckn und im erdbeermark (heiß!) auflösen. schlogobers cremig aufschlogn, und unter die erdbeermasse heben.
  7. is biskuit aus der form huin, in da mittn ausanaund schneiden und in boden wieder zruck in die form tuan. daun die hälfte von da erdbeermasse drauf geben, a bissl aunziagn lossn und in deckel vom teig drauf tuan. daun in rest von da erdbeermasse drauf und für a poa stund in kühlschrank stön.
  8. eiklar und zucker aufschlogn und die törtchen / torte aus da form huin. mit da schneemasse rundherum einstreichen. et voilà:

leider woan im rezept (von spar feine küche) a poa fehler drinnen…(in da liste san zb doppelt so vü eier gstaundn wie daun in da anleitung braucht wurdn san… :/ ) oba san gaunz guat wurdn.

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