Genusstalk mit von-und-zu-zotter beim Hubertushof

7 Feb

haumma zufällig gseng…do miass ma hin! wo zotter draufsteht, ist glücksgefühl drinnen 😉 beim hubertushof noch dazua – do kau nix mehr schiefgehn.

wir also vü zfrüh dort, glei amoi an spritzer bestellt, hob i jo net gwusst, dass die ganze sache mit weinbegleitung is 😀

menükarte hubertushof

man möge mir jetzt schon verzeihen, dass i ma leider net ois gmerkt hob und a net ois mitgschrieben hob…da charles hot mi eh scho so blöd augschaut, weil i imma am handy tippselt hob 🙂

als erstes hots amoi an schilcherfrizzante aus da weststeiermark geben mit labooko erdbeer und erdbeer pralinchen:

schilcherfrizzante

da charles hot sei bestes geben und die vorstellung an dem obnd drei moi aufgsogt – woan soo vü leit, dass auf drei räume die schokoholiker aufteilt woan…jedenfalls hot er uns imma guat erklärt, wie genau ma eigentlich schoko verkosten muss und warum und wie da jeweilige wein – oda in dem fall da frizzante dazua passt. laut charles hot der frizzante a rasante säure. da unterschied zwischen sekt und frizzante is übrigens der, dass da frizzante mit kohlensäure (mind. 2 bar druck) „beschossen“ wird und da sekt mit hefe angsetzt wird. sui noch amoi ana sogn, i merk ma nix ;). da saure frizzante mit da süße von den erdbeeren – supi!

während die mama und i in charles gaunz aufgeregt zuaghurcht haum, hot er (weil autofahrer und nixtrinker) dawal die gaunze schoki zaum gessen – des is a tatsache, die sich in ganzen obnd durchzogn hot 🙂

daun hots amoi wos feines zum schmausen geben:

getrüffelte erdäpfelsamt suppe in an etwas blödn häferl. geschmacklich sehr fein!

erdäpfl-samt-suppe

danach daun den saibling – amoi komplett zuadeckt und amoi mit weniger ruccola, damit ma a wos siegt 🙂 die balsamico-linsen woa sehr gut, süß, oba guat. da fisch sowieso.

saibling

und daun noch a schweinsmedaillon mit lecker püree:

schweinemedaillons

schokotechnisch weiter gaungan is daun mit kokos-banane mit 40% kakaogehalt (rechts) und ananas-cashew mit60% kakaogehalt (links). is goa net so anfoch, wenn ma die schoko kostet, wenn ma net weiß, wos genau drinnen is, dass ma daun a ois aussa schmeckt. i man, i bin raucher, i hob wenigstens a bissl a ausred, dass meine geschmacksnerven hoib-tot san 😀

schoki

daun a ananas-kugerl, des fost explodiert, wenn mas am gaumen drückt und die dritte schoko woa glaub i die monte limar mit pistazien, nougat, französischem nougat und mandeln mit an kakaogehalt von 60%. französischer/weißer nougat wird übrigens aus ana eiweißmasse gmocht 😉 guckst du hier

schoki

dazu hots an  weißburgunder geben, der – lt. charles – sehr mineralisch is. außerdem san die burgundersorten sowieso extrem elegant;). da herr chef vom hubertushof hot zwischeneini a imma wieder a glas wein brocht, sodass i spätestens jetzt in meiner notiz am handy so bemerkungen hob wie „charly und die schokoladenfabrik hot an guatn hintern“… ohne worte, i was eh 😉

daun hots a umathum-pralinchen (jo surprise, surprise mit rotwein ganache) mit an kakaoanteil von 50% geben (davon hob i leider ka foto), a pralinchen mit balsam-essig vom gölles und dazu glei an blaufränkischen wein:

schoki

net nur farblich a gedicht ;). da charles hot mei spitzerl vui ausgnutzt, indem er mit sochn kumman is, wie dass da blaufränkisch zum vorhergehenden weißburgunder sich stoak unterscheidet…nämlich in da foab 😀 lustiges kerlchen…da blaufränkisch is auf jeden fall sehr würzig oba a mineralisch und hot an langen abgang (des hast nur deswegen so, weil da gschmock so laung im mund bleibt 😛 ) die mama hot in da zwischenzeit a bissl glasl gsammelt…

mutti

da charles hot uns daun erklärt, dass sei mama eam scho sogt, dass er scho europäer is, weil er daham in kamerun ka scharfes chili mehr essen wü. er sogt ihra daun hoit, dass sei geschmackssinn sei kapital is und dass er aungst vorm ams hot 😀

danach hots daun ane balleros geben, i bin ma oba net sicher, welche, i glaub es woan de do und passend dazu an süßen wein, nämlich a spätlese. ma siegt, i hob mi zusätzlich mit wasser zuagschüttet, immerhin woa dienstog, mitten in da nocht und i hob am mittwoch natürlich wie gewohnt um 3/4 sechse aufstehn miassn 😀

schoki

die spätlese woa übrigens a cuvee aus weißburgunder, grauburgunder, welschriesling und chardonnay. sehr gut!

zum abschluss daun noch a schoki mit 80% kakaoanteil evtl. de do:

schoki

wer die schoko jetzt net glei gfundn hot – des hinterm glasl 😉 hob leider scho a bissl schwierigkeiten ghobt, is handy gscheit zum hoitn und die wichtigen sochn ins büdl zum kriagn…immerhin hob i zu dem zeitpunkt scho mindestens an liter wein trunkn. oba wos mocht ma net ois fürn genuss?

daun samma gsd hamgfoan, sicher es hätt sich noch aushoitn lossn, oba es woa zu dem zeitpunkt scho halb 12 und wir woan fertig – nur die mama net 😀

da nächste tog hot mit kaffee extra stark und extra kurz und red bull aungfaungan und relativ boid (um 9e am obnd nämlich) für mi wieder aufgheat.

auf jeden foi werd i heuer wieder amoi zum herrn zotter obifoan. vielleicht – muass a bissl werbung fürn charles mochn – lod ma uns a amoi sowen ein zu uns ham. kochen für gäst kaun jo jeder, schokoverkosten (noch) net. in diesem sinne. auf die schoko-fertig-hmmmmm.

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4 Antworten to “Genusstalk mit von-und-zu-zotter beim Hubertushof”

  1. Gerda Moser 7. Februar 2013 um 20:30 #

    super gschriebn …. wos du dir ois gmerkt host!!
    i hätts nu a zeitl ausghoitn 😉
    daunkschen fia die zusammenfassung, jz kau i imma wieda amoi nochlesn …

    • diesesjenesmeines 8. Februar 2013 um 07:14 #

      danke 🙂 hob ma jo im handy a poa sochn mittipslt…sunst hätt i ma des a nie im leben gmerkt…

  2. BaB 8. Februar 2013 um 08:44 #

    erfrischend, lustig und sehr informativ, mensch wie machst du das . danke jetzt weiß ich wenigstes was ich so alles getrunken hab.

    • diesesjenesmeines 8. Februar 2013 um 10:21 #

      🙂 danke danke..stets zu diensten 😉
      wenn i ma des net ois mitgschrieben hätt, hätt i a nimma gwusst, dass es soooo vü woa…

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