die weihnachtsgeschenke 2013

25 Dez

heuer hots wieder amoi wos selber gmochtes geben…

salbeisirup

  • 1,5 l wasser
  • 1 kg zucker
  • 2 bio-orangen
  • 4 große hände vui salbeiblätter
  1. wasser aufkochen und zucker drin auflösen.
  2. die orangen in scheiben schneiden und dazu geben.
  3. salbeiblätter dazu geben und amoi aufkochen lossn.
  4. den sud daun zwa tog zuadeckt stehn lossn.
  5. noch amoi aufkochen lossen, die blattl abseihen und in flaschen abfüllen.

schmeckt super mit heißem wasser, oda in tee eini zum süßen, is oba a im kalten wasser lecker 🙂

salbeisirup

knoblauchessig

  • 250 ml essigessenz
  • 250 ml wasser
  • 750 ml weißwein
  • 12-15 knoblauchzechn
  1. die knoblauchzechn schälen und  a bissl aundruckn
  2. olle zutaten vermischen und in a große flasche abfüllen.
  3. je noch dem, wie intensiv ma den koblauchgeschmack haum wü, noch 6 bis 21 tog in knoblauch abseihen und in essig in flascherl umfüllen.

knoblauchessig

kräutersalz

  • 500 g grobes salz (in dem fall aus da kalahari)
  • 100 g geräuchertes grobes salz
  • 1 büschel salbei
  • 2 büschel rosmarin
  • 3 büschel thymian
  • 3 büschel oregano
  1. es woan ois recht klane büscherl, im letzten moment im garten geerntet und zum trocknen aufghängt.
  2. salz mit den klangschnittenen kräutern in an schüsserl vermischen und abfüllen.

kräutersalz

selber gmochte sochn san mir imma die liebsten zum schenken. meistens schauts noch viel oabeit aus, is es oba daun doch oft net. wenn i ehrlich bin, woan die etiketten die meiste oabeit 🙂 da sirup schmeckt mir persönlich wirklich guat und weil i im garten so vü ghobt hob und scho einiges für tee getrocknet ghobt hob, woa a sirup für mi die beste variante zum verarbeiten. natürlich is es net jedermanns sache…

da knoblauchessig is perfekt, wenn ma gern knovi im salat hot, oba des net sooo guat vatrogt wie i 🙂 fost ka aufwand und wos wirklich leckeres.

is kräutersalz woa noch a soch, wo ma unsere letzten kräuter von dem jahr verarbeiten kinnan. und des kalahari salz haumma glaub i beim wein&co gfundn. des geräucherte is a aus da kalahari und is hoit eben über französischer eiche kalt geräuchert. und des riecht so superfein! und wenn ma daun ois mit den kräutern vermischt hot, riechts glei noch a bissl besser 🙂 i hoff, die beschenkten hots a bissl gfreit…

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