valentinstagsessen beim knappenwirt

16 Feb

da knappenwirt is bei uns ganz in da nähe und hot bei da letzten wertung a haubn kriagt. haumma uns denkt, reservier ma uns an tisch fürs valentinstagsmenü….

 

als vorspeis hots a schafkäseterrine mit sprossen und flusskrebsen geben:

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die terrine woa saulecker mit brot, ohne brot zu salzig. des weiße woa krenschaum und wasabinusserl woan a drauf. da salat woa zwoa mariniert, oba zu wenig, hob nur auf zwa blattl wos drauf ghobt. die flusskrebse – jo i hob sie gessen, obwohl i ka fan bin – woan zu kalt. als wein dazu hots an grünen veltliner vom bäuerl geben, der woa nur hinten noch a bissl sauer, sunst recht fein.

 

als zwischengang a klare ochsenschwanzsuppe mit ana rehnudel:

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des herzerl haum nur die damen kriagt. da teig woa spitzenklasse, die füllung woa mir zu süß! is supperl woa leider nur lauwarm. hätt heiß sicher besser gschmeckt. des spitzdendeckerl zwischen den tellern hätt a net sein miassn, do schaut a normale servietten doch scho feiner aus.

 

als hauptspeis hots wildschweinrücken im knödelmantel mit gemüsekraut geben:

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is fleisch woa sehr saftig obwohl fost zu durch, is kraut lecker, da bärlauchschaum woa a fein, nur schod, dass es mitn fleischsaftl so zaumgrunnan is. da knödelteigmantel woa richtig guat! dazu gibts an merlot vom nepomukhof. obgseng davon, dass i ka fan von rotwein bin, woa der in meine augen vü zu schwer zum fleisch, woa oba sehr fruchtig und hinten noch a bissl schoaf.

 

zur nachspeise daun noch mascarponecreme mit espressoeis:

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die mascarponecreme woa vanillepudding (!!), is eis woa sehr lecker, die hippen vermutlich selber gmocht, die grünen klecks woan basilikumpesto mit zucker und die roten woan himbeerpürree – des hätt ma a bissl zuckern miassn. dazu noch a spätlese vom sämling (hob ma leider is weingut net gmerkt) sehr fruchtig und frisch 🙂

 

da service woa klass – is menü inkl. weinbegleitung hot  € 25,- kostet, die tische woan liab dekoriert, nur leider woan die teller koit, die glasl net richtig sauber…ois in oim bin i net von da haube überzeugt…

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