limettentorte

11 Okt

wieder amoi a rezept gfladert….bei Wir sind die Zuckerfreunde.

fürn kuchenboden

  • 5 eier (xl)
  • 150 g zucker
  • 1 1/2 pkg vanillezucker
  • 150 g mehl
  • 40 g maizena
  • 3/4 pkg backpulver

 

  1. rohr auf 180° umluft vorheizen.
  2. die eier mitn mixer ca. 1 minutn auf hoher stufn schaumig schlogn.
  3. zucker und vanillezucker dazua geben und wieder auf hoher stufn weiter rühren.
  4. mehl, maizena und backpulver versieben und mitanaund vermischen.
  5. löffelweis in die eiermischung geben und auf klanarer stufn weiterschlogn.
  6. bei ana 17er springform in boden mit backpapier auslegen und in rand butten und mehlen.
  7. teig einfüllen und ca. 30 min backen – net aufn staberltest vergessen…
  8. guat obkühlen lossn, daun zwa moi durchschneiden.
  9. [bei mir is a bissl mehr teig gwesen, als für a 17er form, drum hob i noch a klane souffleeform glei mitgmoch…]

 

für die füllung

  • 200 ml schlogobers
  • 250 g mascarpone
  • soft von 2 limetten
  • 80 g zucker

 

  1. mascarpone mitn zucker und dem limettensaft guat mitanaud vermischen.
  2. schlog steif schlogn und vorsichtig unterheben.
  3. auf die unteren zwa böden je die höfte von da creme geben und guat verteilen (a am rand, sunst wirds schief 😉 )
  4. die zwa böden daun aufanaund setzen, in deckel noch drauf und a bissl andrücken. ois wos an creme aussakummt – schen mit an messerrücken oder ana palette rund um die torte und ruhig a am deckel verteilen.
  5. daun am besten a poa stund kühlen.

 

für die limettencreme – für außen drauf 🙂

  • 125 g zimmerwarme butter
  • 150 g philadelphia (doppelrahm)
  • 100 g staubzucker
  • 200 ml schlogobers
  • soft von 1 limette
  • evtl. a bissl a lebensmittelfoab

 

  1. schlog steif schlogn.
  2. staubzucker sieben.
  3. butter mitn philadelphia, staubzucker und limettensoft guat vermischen bis die creme hoibwegs glott is (is mir persönlich leider net soo gelungen)
  4. jetzt evtl. mit lebensmittlfoab einfärben.
  5. schlog unterheben, in an spritzsack füllen und für a viertlstund in kühlschrank damit.
  6. bei mein klanen törtchen hob i daun des schene muster probiert, wies die zuckerfreunde gmocht haum – in punkterl aufgspritzt und mit an klan löfferl in a richtung wegziagn…
  7. bei da großen torte hob i  nur oben amoi a runde mit da creme gmocht, des daun schen mit an messer verteilt, in rest daun aufn rand der torte und a wieder mit an messer glatt streichen. 100%ig schen wirds bei mir nie. dafür fehlt ma glaub i anfoch die übung 🙂
  8. torte noch a bissl koit stellen, sunst isst mas glei und wü die küche daun nimma zaumramman…

limettentorte (2)

 

is klane teilchen…

limettentorte (1)

die creme zwischen den böden is sehr fein, net zu süß und durchs kühlen schen fest wurdn. da kuchenboden ist a schen fest, des rezept werd i ma merken. die limettencreme außen is a lecker, nur leide net so schen bei mir 🙂 oba wie i scho a poa moi gschrieben hob…is auge isst zwoa mit, schmecken tuats oba a wenns net wie ausn katalog ausschaut 🙂 als gesamtes a sehr leckeres rezept! danke liebe zuckerfreunde 🙂

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4 Antworten to “limettentorte”

  1. zuckerfreunde 12. Oktober 2014 um 18:54 #

    Die ist dir ja SUPER gelungen!! Freu‘ mich wirklich TOTAL! 🙂 🙂 Lg Elli

  2. Claudia 13. Oktober 2014 um 10:50 #

    Boah, die schaut ja superherzig aus ;)! Gefällt mir! 🙂

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