- 200 g pekannusshälften
- 100 g mehl
- 100 g kalte butter
- 50 g zucker (40 g braunen, rest weißen…)
- 1 ei
- 200 g sehr sehr guates orangeat
- 100 g marzipanrohmasse
- 3 el orangenmarmelade
- bissl a mehl und a bissl an staubzucker zum ausrollen
- die nüsse in an mixer klan mochn und mitn mehl mischen.
- klane stickl von da butter mitn zucker und dem ei dazu geben und flotti durchkneten.
- teig in a frischhaltefolie wickeln und für mind. 1 stund in kühlschrank damit.
- rohr auf 160° umluft vorheizen.
- a backblech mit backpapier auslegen und den teig darauf ausrollen (des funktioniert wirklich 🙂 )
- die marzipanrohmasse auf da mit staubzucker bestreuten arbeitsfläche auf ca. die hälfte von da größe vom backblech ausrollen.
- marzipan auf die eine hälfte vom teig aufs blech legen und mit marmelade bestreichen.
- orangeat drüberstreuen und guat verteilen.
- mit da zweiten hälfte vom teig bedecken und a bissl andrücken.
- im rohr für ca. 25-30 min. backen.
- wenns ausn rohr heraussen is, am besten glei in eckerl schneiden, i hobs mit an pizzaschneider gmocht, funktioniert vermutlich a mit an messer…
- guat auskühlen lossn und sofort kosten!
oiso, wie i die originalmenge vom orangeat (nämlich nur 100 g) aufn teig verteilt ghobt hob, hob i nur den kopf gschüttelt und glei noch a becherl drauf verteilt 🙂 sauguat die teile! und weil is hergschenkt hob, hob is a noch liab einpockt…
is rezept hob i übrigens wieder amoi von den kuchengöttern.
jööö hätte ich jetzt gerne eine Kostprobe schaut gut aus !
danke 🙂 leider is nix mehr über 🙂