lime bars

29 Dez

fürn teig:

  • 190 g mehl
  • 100 g kalte butter
  • 240 g zucker
  • 1 pkg vanillezucker

außerdem:

  • 2 bio-limetten
  • 2 eier
  • 1/2 tl backpulver
  • salz
  1. 150 g mehl in a schüssel geben, in die mitte a mulde mochn und die butter in klane flockerl einibröseln.
  2. 40 g vom zucker und in vanillezucker drüber verteilen und mit die händ zu an glatten teig verkneten.
  3. rohr auf 160° ober- und unterhitz vorheizen.
  4. die limetten haß woschn, die schoin fein obareiben und in soft auspressen.
  5. die form (am besten eckig ca. 24 x 24 cm) mit backpapier auslegen und den teig mit die finger guat einidruckn  und so schen verteilen.
  6. ob ins rohr damit für ca. 15 min.
  7. die eier mitn restlichen zucker und da limettenschoin sowie 4 el vom limettensogt schen schaumig rühren.
  8. 2 el mehl mitn backpulver und 1 prise salz unterrühren.
  9. de masse daun aufn vorgebackenen boden guat verteilen und noch amoi für ca. 20-25 min. ins rohr damit, die oberfläche suit noch weich sein.
  10. in da form obkühlen lossn und daun in streiferl (ca. 2 x 4 cm) schneiden.

w-keks (2).JPG

des is aus an neign buach (Süße Weihnachtsbäckerei v. Tchibo) und leider…mir haums net so gschmeckt. des buach hot ma zeast guat gfoin, weil net imma sooooo a teigmenge aussakummt und amoi a poa neige rezepte drinnen san, oba najo…die gäst haums gschmeckt, mir net 🙂

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