endiviensalat-selchfleisch-strudel mit bärlauchrahm (servus in stadt&land gute küche)

4 Apr
  • 1 klana endiviensalat
  • 1 stange lauch
  • 1 klane zwiebel
  • 100 g selchroller
  • 100 g erdäpfl
  • 2 el butter
  • 1 pkg strudelteig
  • 1 klans ei
  • salz, pfeffer
  • 125 g sauerrahm
  • 2 el klangschnittener bärlauch
  • 1 spritzer zitronensaft

 

  1. erdäpfl schälen, in klane würferl schneiden und bissfest kochen.
  2. rohr auf 190° vorheizen.
  3. salat klan schneiden und waschen (oder umgekehrt…)
  4. lauch, zwiebel und fleisch klan (oba net zu klan!) schneiden.
  5. mit die kochten erdäpfl in 1 el butter anschwitzen.
  6. salat daun kurz mitbraten, salzen, pfeffern und abkühlen lossn.
  7. strudelteig auf an gschirrhangerl ausbreiten.
  8. is ei mit da restlichen butter verquirlen und den teig damit einstreichen.
  9. die füllung auf an drittel vom teig verteilen, strudel mitn gschirrhangerl einrollen, die enden unterhoib einiwurschteln und auf a backblech setzen.
  10. mit da restlichen butter-ei-mischung bepinseln und für 30 min. ins rohr.
  11. fürn bärlauchrahm in bärlauch mitn sauerrahm vermischen, mit zitronensaft und salz würzen und fertisch 😉

endiviensalatselchfleischstrudel

oisdaun, i wuit jetzt scho länger an gemüsestrudel mochn, heit hots daun endlich passt. woa guat, nur is selchfleisch hätt i fost a bissl klana schneiden kinnan…trotzdem fein 🙂 wird sicher wiederholt!

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